@KTzone » 動漫 - 動漫綜合討論 » 高達Z及ZZ後感

2008-5-27 02:35 宇宗
[b]高達Z及ZZ[/b]

:09:細個睇開高達,大咗翻睇Z同ZZ,嘩!一套五十幾集,兩套就過佰集,煲劇咁煲!不過感覺就好唔同!:07:

以前睇Z,除咗最鍾意個主角之外,就到個布拉度艦長;今日睇,最令人反感嘅竟然就係佢兩個…:15:

先講個主角,以前覺得佢好正,又多女生喜歡,又有異能。:17:
今日睇,佢一出場就嚟個意氣用事、脾氣差(但係又因為咁比佢”粒”到架高達喎,都唔恨得咁多),:33:做人又自以為是,又馮女啱,:66:
唔理係青梅竹馬嘅、自己隊友嘅、的friend條女、自己上司、敵人、連錯認自己為親哥哥嘅女都想上,祇要係女就得勒!仲要賴義正詞嚴… 好一個日版陳冠希!難為佢條女一直死守住佢!:28:
條友又感情用事,自把自為,周不時因為咁而出事,連累隊友!真係唔死都冇用!:02:
但因為佢係主角,被正面描寫,所以又會好易被原諒!就好比以前睇那套卡通片”七小福”,入面個主角---七妹,如果佢係我個妹,真係想打巴佢㗎!:10:

:13:另外那個豆豉眼---布拉度艦長,
喺Z度比”嘉美優” (主角)當面”粒”咗部高達,喺ZZ竟然又可以比”捷度”(主角)偷走部高達,仲要比佢連偷兩鑊(唔記得亞寶”粒”那部高達係咪經佢手添),:19:
自己身為艦長都可以唔多知醜,比人偷第一次就好知恥近乎勇啦,仲要比人偷多鑊!:10:
喺佢管理下嘅戰艦就更加毫無軍紀可言,啲隊員可以鍾意就楂架機去敵陣兜兜風,鍾意就耍吓花槍吸吸新鮮空氣,布拉度最多都係罰你面吓壁咁啫,:33:貫徹佢喺兩套大作內嘅廢柴設定!

喺ZZ條友更離譜到借住換新戰艦,竟然將成隻戰艦就咁交比班十幾歲嘅青少年,等佢地自己上前線送死,而自己就閃咗去!縮骨成咁!:16:學蘇民峰話齋:男人有老鼠眼好人極都有限,起碼一定係個小人!係友唔駛受軍法審判真係天冇眼咯!

2008-6-28 16:56 熱狗
你頂到ZZ都幾好野

除了機設之外簡直一無是處之作

邊個話非UC系的高達唔好睇?

一套ZZ高達已經令所有UC死士對住新世代高達顏面無存

竟然樓主可以頂到ZZ, 你可以挑戰V高達, 也是一套驚世嘔血之作

2009-2-2 15:10 suend
ZZ is really rubbish. Bandai just use it to make money.

2009-2-3 16:14 alexflower
你話嘉美尢/捷度粒左高達,
其原因,咪又係令主角上戰場........
z入面,一開波嘉美尢都唔like佢青梅竹馬果條女,之後一講到女仔強化人出現,嘉美尢先like佢,根本冇見女就上,
布拉度離開隻船根本就係戰術上需要,你根本冇睇馬沙就話布拉度廢.....
uc咁多好作你又冇睇...
好似0083,08小隊,馬反全是好中的好作...
個人認為0083的故事是最好的,00,seed比起上來,
00完全引唔起性趣

[ Last edited by alexflower on 2009-2-3 at 04:19 PM ]

2009-7-6 09:56 rachelwinnie
make money seed咪更強
=.=更加無聊

0083先係高達最高傑作,但個人比較喜歡wing

2010-3-30 20:55 班目一角
V高達都唔錯好令人感動
我都有D想哭
我有睇0079 0080口袋戰爭 0083 Z ZZ F91 馬沙反擊 G W V X SEED SEED DSTALY 睇晒咁多套作品0079 OK
               0080 比較悶
               0083正最好睇就係GP01VSGP02果場同埋賈圖VSGP03-D真係好正
               Z高達有劇情故事劇情發展幾好同埋有D機師應死都係會死我最鐘意有聽有機師死果時               D聲幾正終知就有頭有尾喇不過最後一戰真係好好睇同埋順便一問阿寶究竟之後點樣
               好似最後一踐果時唔見佢最後佢戲份果時講咩同佢幾時架唔該
               0087有頭有尾有晒交代劇情
               0088有點爛吧只有最後一戰好看(
最好睇係馬士文(強代過份失控戰死飛狼部隊 飛狼部隊我覺得係果個亞叔都幾勁 波雷2VS波雷/捷度幾令人傷感有仲有龍飛果條友後期渣京密剎VS路路卡都算唔錯佢兩個既故事D劇情話晒最後一戰先死得最多人咁套作品ZZ好似死得仲多人過Z高達仲有一樣係不明點解捷度打得贏哈慢但點解果時既古華多羅又輸比哈慢唔通捷度仲勁過哈慢戰略高超過馬沙又一不明因數
               0093宿敵最後一戰(主角馬沙/寶)以劇場版演繹很小看我還是不太喜歡這套作品
               F91又一劇場版主角的朋友死得還真多還有主角座上F91後好看
               G系列不錯我小時候最喜歡的作品很喜歡突別明鏡止水還有是東方北敗出場的時候還有東方北敗教多蒙既石破天驚拳果時都幾好睇仲有講東方北敗死果時最後一句唔記得講咩
               W系列都算精釆
               X就比較悶D來來去去都係講革命同反派同埋講果兩兄弟出來搞搞陣不過個結局有D異想不到居然高達DXVS兩兄弟一招定勝負
               SEED好睇主角基拉真強常常1VS2∼4 穋大叔常常VS暴風高達
               SEED-D係SEED第二部主角是真因為SEED的時候後期出現三個敵人跟基拉在奧布開火真一家人在急急腳走人但他妹妹真由不小心在跑的時候電話掉在地下山坡下真代她妹妹去拾但是三人幫跟基拉招式硬拼把戰火波及到真一家人,真回頭一看眼見面前家人站的地方都都變成平地跟火海真看見這場面後面色大變知後看見自由高達在天空真邊認為他是他是殺人兇手就這樣開始故事便開始了真日後便以打倒基拉為目標
               高達00不想看高達不像高達高達也不夠氣勢角色也不帥主題曲也不好聽

頁: [1]
查看完整版本: 高達Z及ZZ後感